Kisebb-nagyobb esés Európában

Gyengüléssel zártak az európai tőzsdeindexek, a legkisebb esést a Footsie szenvedte el. Az FTSE tehát 5 761,10 ponton (-0,1 %), a CAC-40 5 340,98-on (-0,59 %), a DAX pedig 5 916,62 -n (-1,43 %) fejezte be a napot. Jelenleg a Dow Jones 0,37 százalékos mínuszban van, míg a Nasdaq 0,15 százalékos emelkedést mutat.
Ádám Viktor, 2001. április 17. kedd, 20:08
Fotó:

Európában - ha a tengerentúli fejlemények, köztük a Nasdaq hétfői esése nem adott volna elég okot a besszre - a Royal Philips Electronicstól érkező, veszteséges negyedévről, illetve létszámleépítésről szóló hírek is a pesszimizmust erősítették. Az olajcégek felfelé mozdultak el, miután a Conoco olajvállalat egyik nagy-britanniai finomítójánál történt robbanás felerősítette az üzemanyaghiánytól való félelmeket, s ez kisebb kőolajdrágulást hozott.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK