A vezető mutató napon belül megközelítőleg a 20 600 és 20 930 pont között ingadózott. A forgalom a nap nagy részében elég alacsony volt, így vélhetően kisebb spekulánsok próbálták a trendeket meglovagolni.

A BUX végül a napot 1,1 százalékos mínuszban 20 623 ponton fejezte be, közel a napi minimumot jelentő 20 608 ponthoz. Ugyanakkor a decemberi BUX-lejárat értéke csak 0,5 százalékkal csökkent, ami 21 320 pontos utolsó értéket jelentett.

A vezető részvények közül kimagaslóan rossz illetve jó teljesítmény nem volt. A legtöbbet az általában válságálló részvénynek számító Richter eset vissza 1,5 százalékkal. Ez 39 900 forintos utolsó értéket jelentett, miközben a nap elején még 40 800 forinton is megfordult a részvény.

A Mol 1,2 százalékkal csökkent, a 17 000 forintos záró ár csupán 10 forinttal volt magasabb a napi minimumnál, ami nem sok jót jelent az olajtársaság részvényeseinek.

A negatív hangulatra általában legérzékenyebb OTP elég jól átvészelte a napot. Igaz jelentősebb ingadózások is voltak a papír árfolyamában, hiszen volt olyan, hogy percek alatt 60-70 forintot rángatták a részvény árfolyamát. A 10 milliárd forint alatti napi forgalom mellett 5463 forinton is megforduló részvény napközben 5361 forinton is megfordult, végül azonban 0,9 százalékos mínuszban 5400 forinton zárta a kereskedést.

Szeretne többet tudni a technikai elemzésről?

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!