Továbbra sem találják az irányt a piacok, és az aktivitás sem az ilyenkor megszokott, így leginkább a kivárás jellemző a devizapiacokon - véli Bámli Károly, a Commerzbank devizakereskedője. Az árfolyammozgás iránya azért nem egyértelmű mert bár a legnagyobb közvetlen veszélyt, az amerikai költségvetési szakadékot egyelőre sikerült elkerülni, maradt még gond bőven a tengerentúlon és Európában is. A novemberi német export adat jelentős visszaesést mutatott például ami nem jó hír, az adatnak azonban csak mérsékelt hatása volt az árfolyamra. A dollár ugyanakkor a reggeli 1,31 feletti szintekről bekúszott 1,31 alá.

A forintnak természetesen nem tett jó a dollár erősödése, és a vártnál sokkal rosszabb magyar ipari adat is rátett erre még egy lapáttal. Az adat közzététele után, megtört a forint reggeli enyhe erősödése, és 293 közelébe gyengült az euróval szemben az árfolyam. A délutáni államháztartási adatot azonban már 292 közelében várta a forint, és az adat nem is hozott jelentős változást az árfolyamban.

A forint gyengélkedése mellett az állampapírok másodpiacán nem volt pánik kedden sem. At referenciahozamok 1-2 bázisponttal mozogtak általában, kivételt csak a 3 hónapos diszkontkincstárjegy hozama jelentett, ami 12 bázisponttal emelkedett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!