Kissé erősödött a forint

Bár reggel begyengítették a forintot, így az eurójegyzés felment egészen 274 forint fölé, délután visszaerősödött a nemzeti fizetőeszköz. Az eurót négy óra körül 273,25/30 forinton jegyezték, szemben a keddi 273,80/90 forinttal.
NAPI Online, 2006. augusztus 2. szerda, 15:57
Fotó:

A reggeli gyengülést kereskedők Járai Zsigmond keddi megjegyzéseivel magyarázták, amellyel a jegybankelnök az euró 2013-as bevezetésnek lehetőségét is kétségbe vonta. Bár napon belül a feltörekvő piacok valutái is lejjebb kerültek a keddi szintekhez képest, a forint azonban náluk nagyobb mértékben gyengült. A délutáni erősödés alapvetően régiós hatások miatt következett be, erősödött a török líra és az összes feltörekvő deviza.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK