Kissé erősödött a forint kedd reggelre

A hétfői erős gyengülés után stabilizálódott a forint jegyzése a nemzetközi devizapiacokon, az árfolyamok pár fillérrel erősödtek kedd reggelre az előző esti kurzusokhoz képest.
MTI-Eco, 2012. december 18. kedd, 07:51
Fotó: Napi.hu

Az eurót 7 óra körül 288,08 forintért adták, hat fillérrel olcsóbban, mint hétfő este. A svájci frank árfolyama 238,53 forintról 238,34 forintra, a japán jené pedig 2,6143 forintról 2,6032 forintra csúszott le, míg a dollárért 218,70 forintot kértek a hétfő esti 218,82 forinttal szemben.

A piacok a Magyar Nemzeti Bank monetáris tanácsának kamatdöntő ülésére figyelnek, de az elemzők többsége szerint a devizatőzsdék már beáraztak egy 25 bázispontos kamatcsökkentést. A nemzetközi hangulatot javítja, hogy az Egyesült Államokban kompromisszum körvonalazódik a költségvetés ügyében a demokraták és a republikánusok között.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK