Kissé gyengült a forint

A forint gyengülésének kereskedők szerint nincs különösebb oka. A forint gyengült a bankközi devizapiacon hétfőn, az eurót négy óra körül 272,20/30 forinton jegyezték, szemben a pénteki 270,90/271,10 forinttal.
NAPI Online, 2006. július 31. hétfő, 16:00
Fotó:

A pénteken kezdődött forinterősödés elsősorban a nyugat-európai piacokon feldobott pénzeknek volt köszönhető, ám az erősödésnek technikailag mindenképpen meg kellett állnia hétfőre: a kérdés csak az volt, hogy hol áll meg - mondták kereskedők. A feltörekvő piacok devizái - a cseh korona kivételével - "egyben mozogva" erősödnek.

Az Európai Központi Bank csütörtökön dönt az euróövezeti kamatról, elemzők 25 bázispontos emelésre számítanak.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK