Devizapiaci kereskedők az MTI-nek elmondták, hogy a 302-es szint alatt indult kedden az euró-forint árfolyam, majd kissé gyengült a forint. Hozzáfűzték ugyanakkor, hogy a nemzetközi hangulat kezd kedvezőbb irányba fordulni, miután - az egyre gyengébb makroadatok után - immár valószínűbbnek látszik egy amerikai gazdasági intézkedéscsomag, illetve Németország hajlandó a növekedésösztönzésre koncentrálni a költségvetési szigor helyett a válság kezelése érdekében.

A svájci frank 252,39 forintba került kedd délelőtt, 251,45 forint volt reggel, míg hétfő délután 251,55 forinton jegyezték.

Sokat gyengült a forint a dollárral szemben: az amerikai fizetőeszközt 244,07 forinton jegyezték fél tizenegy után röviddel, a reggeli 241,16, és a hétfői 241,95 forint után. Ennek oka, hogy az euró gyengülésnek indult - délelőtt 1,2422 volt az euró-dollár árfolyam - a spanyol pénzügyminiszter délelőtti bejelentésére. Cristobal Montoro azt mondta, a magas hozamfelárak azt jelentik, hogy Spanyolország előtt gyakorlatilag bezáródtak a pénzpiacok kapui.

Egy japán jenért 3,1215 forintot kellett adni délelőtt, a reggeli és a hétfő esti egyaránt 3,0789 forinttal szemben.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!