Kissé gyengült a forint

Kissé gyengült csütörtök reggelre a forint a legfontosabb nemzetközi devizákkal szemben a bankközi piacon.
MTI-Eco, 2013. május 23. csütörtök, 07:51

Az eurót 290,05 forinton jegyezték csütörtök reggel, nem sokkal hét óra után az előző esti 289,82 forintos jegyzés után. Szerda délután idei mélypontot jelentő szinten, 288 forint alatt is jegyezték az európai közös fizetőeszközt.

Az euró dollárárfolyama az éjjel Ben Bernanke, amerikai FED elnökének a szavaira előbb esett, majd a hajnali órákban újra emelkedett. Az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed elnöke szerdán eloszlatta a mennyiségi ösztönző program kereteinek küszöbön álló szűkítésével kapcsolatosan kialakult piaci aggodalmakat, mondván, egy ilyen lépés az idén várható adóemelésekkel és költségvetési kiadáscsökkentésekkel együtt lelassíthatná, de akár meg is állíthatná a gazdasági növekedést.

Az európai devizapiaci kereskedést csütörtökön több, központi banki döntéshozó előre jelzett beszéde, illetve a feldolgozóipari beszerzésimenedzser-indexek előzetes májusi értékeinek közlése befolyásolhatják.

Csütörtök reggel az amerikai dollár 225,69 forint volt, alig magasabb a szerda esti 225,45 forintnál. A svájci frankot 231,04 forinton jegyezték az esti 230,54 forintot követően. A jen 2,1992 forintra drágult az előző esti 2,1915 forintról.

Kis mértékben gyengültek éjjel a legfontosabb régiós devizák is. Az euró csütörtök reggel 4,1905 lengyel zloty, illetve 26,137 cseh korona volt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK