Kissé visszajött a forint, továbbra is egekben a frank

A Fed-ülés előtti derűlátás kedvezően hatott a devizapiacokon.
NAPI, 2011. augusztus 9. kedd, 16:53
Fotó:

Napközben hajszállal 278 forint felett tetőzött az euró árfolyama, ám negyed öt tájban már 274,35-nél járt a kurzus.

Karsai Péter, a Commerzbank üzletkötője szerint a Fed ülése előtti optimizmus nyomán tudott korrigálni a forint, ugyanakkor a svájci frank továbbra is rekorderős szintek közelében van az euróhoz képest, így a forintban mért árfolyam - a 264 feletti tető után - 261-nél tart. Karsai szerint amennyiben Ben Bernanke a QE3 elindítását jelentené be, az dolláresést indíthat el, ám ennek mértéke korlátozott lenne, hiszen az olasz és spanyol kérdés továbbra is napirenden van.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK