Az első negyedéves gyorsjelenés zárásakor még a távközlési társaság részvényeinek 14,11 százaléka volt magyar intézmények tulajdonában, ám ez az arány május 25-re 4,03 százalékra esett. A papírok legnagyobb részét külföldi befektetők vásárolták meg, tulajdoni hányaduk az elmúlt másfél hónapban a korábbi 83,95 százalékról 91,45 százalékra emelkedett. A magyar kisbefektetők úgy ítélték meg - ha másért nem, hát a rekordosztalék kedvéért - érdemes beszállni a távközlési társaságba, korábbi 0,2 százalékos részesedésük ugyanis 2,41 százalékra nőtt. Említésre méltó még, hogy az államháztartás részét képező tulajdonosok kezében lévő részvénymennyiség az időszak folyamán megduplázdott. A fenti időszakban az árfolyam 950 forint környékéről 780 forint közelébe zuhant.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!