Az ügylet eredményeként a VCP befolyása az FHB Jelzálogbank Nyrt.-ben 14,72 százalékos tulajdoni arányról és 16,98 százalékos szavazati arányról 0 százalékra csökkent.

A tranzakció nyomán a Takarékbank Zrt. 15 970 ezer darab 16,98 százalék szavazati jogot képviselő A sorozatú FHB-törzsrészvénnyel rendelkezik, amellyel az FHB-ban birtokolt szavazati joga 20,44 százalék.

A VCP anyacége - az osztrák Vienna Capital Partners, melynek vezetője Heinrich Pecina osztrák üzletember - a felfüggesztett Népszabadságot egykor kiadó Mediaworks Zrt. volt tulajdonosa.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!