Kiszívhatja a forint erejét az amerikai adat

Jelentős mértékben egyelőre nem csökkent a kockázatvállalási hajlandóság, de az amerikai felülvizsgált GDP-adatok előtti bizonytalanság miatt 269-ig is felkúszott a jegyzés csütörtök délelőtt, később kissé korrigált az árfolyam.
NAPI, 2009. augusztus 27. csütörtök, 11:48

Amennyiben jelentősen rosszabb lesz a tengerentúli GDP akkor egyértelműen 270 fölé fog gyengülni a magyar deviza az euróval szemben - véli Sörös Csaba, a Takarékbanktól. Egyéb esetben a 267-270-es sávot tartja a legvalószínűbbnek az euró/forint kurzus számára csütörtökön. Értelemszerűen jobb adat mellett az előző sáv aljára, sőt az alá is lejöhetnek a jegyzések.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK