A Pannunion részvényeire nyilvános ajánlatot tevő Pannunity Kft. bejelentette, hogy a június 30-án zárult ajánlat sikeres volt, és mintegy 26,625 millió darab részvényt szerzett meg - ez a tőzsdei társaság részvényeinek 98,8 százaléka. A felek közötti szerződések életbe lépéséhez még a - korábbi információk szerint magyar, német, román és ukrán - versenyhatóságok jóváhagyása is szükséges.

A közlemény tartalmazza azt is, hogy a Pannunity élni kíván a Tőkepiaci Törvény 76/D paragrafusában foglalt vételi jogával - vagyis a maradék részvényeket is megvásárolja, kiszorítja a többi tulajdonost a cégből. A társaság 95,22 százalékos tulajdonosa eddig a PannErgy volt, a vele korábban kötött megállapodás miatt a tranzakció kimenetele nem igazán volt kétséges. Az ajánlat árfolyama részvényeként 210,32 forint volt, a tőzsdén viszont az ár pénteken 199 forintról 191 forintra zuhant.
NAPI

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!