Kitart a lendület New Yorkban

Jelentős pluszban álltak a New York-i tőzsde irányadó indexei csütörtök este - írja az MTI.
Szabó Dániel, 2018. augusztus 16. csütörtök, 20:31
Fotó: Shutterstock

Közép-európai idő szerint este fél nyolc körül a 30 vezető amerikai iparvállalat DJIA-mutatója 1,65 százalékos, a tőzsdén jegyzett legnagyobb részvénytársaságok Standard & Poor's 500-as mutatója 1,02 százalékos pluszban állt, a technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója pedig 0,78 százalékos emelkedést jelzett.

A pozitív befektetői hangulathoz az Egyesült Államok és Kína között az utóbbi időben eszkalálódó kereskedelmi feszültség enyhülésének reménye járult hozzá: a kereskedelmi ellentétek elsimításáról augusztus végén sorra kerülő amerikai-kínai tárgyalások hírére a tőzsdeindexek emelkedésnek indultak.

A nap nyertesei közé tartozott a Cisco, részvényének árfolyama a várakozásokat felülmúló negyedéves eredmények folytán emelkedést mutatott.

Jelentős, több mint 10 százalékos pluszt ért el a Walmart részvény is a vállalat erős eladási adatainak közzététele után.

Közép-európai idő szerint este fél nyolc körül a New York-i árupiacon a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) amerikai könnyűolajfajta hordónkénti (159 liter) ára 43 cent emelkedéssel 65,44 dolláron állt, a Brent olaj hordónkénti ára pedig 59 centes plusszal 71,35 dollár volt.

Az olajárra is pozitív hatással volt az amerikai-kínai kereskedelmi tárgyalások híre, azonban az árnövelő hatást tompította az OPEC jövő évi olajkeresletre kiadott visszafogott előrejelzése.

Az arany unciánkénti ára 0,08 százalékkal, 1,00 dollárral, 1184,00 dollárra csökkent New Yorkban.

Az erősebb dollár megdrágítja az aranyat a nem dollárral fizető vásárlók számára, ami csökkenti a keresletet. Elemzők szerint az aranypiac nyomás alatt marad, mert a várható amerikai kamatemelések a dollár további erősödését vetítik előre.

Megtáltosodott a BUX is csütörtökön.

Kép forrása: Shutterstock

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK