Kitart a bizakodás Amerikában

Ismét emelkedtek a jelentősebb amerikai tőzsdeindexek csütörtökön.
NAPI, 2013. május 30. csütörtök, 22:32

A Dow Jones IA 0,2, az S&P 500 index 0,3, a Nasdaq pedig 0,7 százalékkal került előző napi zárószintje fölé. Az S&P 500 jó úton jár ahhoz, hogy májusban a hetedik egymást követő pluszos hónapját zárja. Hasonlóan hosszú pozitív sorozatot legutóbb 2009-ben teljesített az index. A WTI nyersolaj jó fél százalékkal 94 dollár közelébe emelkedett, míg az arany másfél százalékkal 1413 dollárig drágult. A nap folyamán publikált makroadatok ugyan felemás képet mutattak az USA gazdaságáról, ám a vártnál gyengébb heti munkanélküliségi, illetve a lefelé módosított GDP-adat, valamint a kedvezően értékelt lakáspiaci mutató megjelenése után is kitartott a vételi kedv.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK