Kitart a forint

Tartotta árfolyamát a forint szerdán kora reggel az euróval szemben a nemzetközi piacon, a japán jenhez és a dollárhoz képest azonban gyengült a magyar fizetőeszköz.
MTI-Eco, 2010. november 17. szerda, 08:29
Fotó:

Röviddel 7 óra előtt egy eurót 277,60 forinton jegyeztek a nemzetközi devizakereskedelemben a hétfőn délutáni 277,05 forint után. Devizapiaci kereskedők szerint kedden a forint elsősorban az írországi segélycsomag híreinek függvényében ingadozó euró árfolyamot követve kezdett el gyengülni.

A következő napokban 278 forint közelébe gyengülhet a forint az euróval szemben, miután a magyar parlament kedden jóváhagyta az Alkotmánybíróság hatáskörének szűkítését egyebek mellett az adókkal és a nyugdíjjárulékokkal kapcsolatos kérdésekben.

Szerda reggel a forint tartotta magát a svájci frankkal szemben is: a svájci valuta 206,16 forintot ért, kedden délután 206,63 forintot.

A japán jenhez és a dollárhoz képest azonban tovább gyengült a forint: száz japán jent 246,57 forinton jegyezték szerdán kora reggel a nemzetközi devizakereskedelemben, míg kedden délután 245,11 forint volt az árfolyam.

Egy dollár 205,54 forintot ért, kedden délután 204,01 forintot.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK