A hangulatot a 16 órás amerikai használtlakás adat és az új görög kormánya maga ellen kért bizalmi szavazásának a végeredménye mozgathatja a későbbiek során.

A vezető nyugat-európai indexek közül a német DAX 0,9, a francia CAC-40 1,2, az angol FTSE-100 0,8 százalékos emelkedésben áll.

A mai makroadatok közül kiemelkedik a 16 órakor napvilágot látó májusi amerikai használtlakás értékesítések statisztikája.

A vállalati hírek közül kiemelhető a hányattatott sorsú Nokia, mely 2,4 százalékot pattant felfelé azok után, hogy bemutatta az N9-es új telefonját. Továbbá megerősítette, hogy az idei év második felében érkezik az első Windows Phone okostelefonja.

A német kereskedésben a Metro 1,5 százalékkal került feljebb annak a hírnek is köszönhetően, hogy a Nomura semlegesről vételre minősítette fel a társaság részvényeit. A mostani időszak esését túlzott mértékűnek tartja. A szintén német Commerzbank a mostani fellélegzés mellett a Deutsche Bank vételi ajánlásának is köszönhetően 1,9 százalékos emelkedésben áll.

A Stoxx szektorindexei közül ma az összes emelkedik. Az élen az energiaszektor halad, míg a lemaradók sorát a kiskereskedelmi cégek vezetik.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!