A kínai statisztikai hivatal által hétvégén publikált feldolgozóipari beszerzési menedzser index az előzetesen várt 50,4 pontos érték helyett csak 49,8 pont lett, ami egyébként az elmúlt hét hónap legalacsonyabb értéke. A kedvezőtlen hír a kínai gazdaság növekedési üteme körüli aggodalmakat erősítheti a befektetők körében.

A hétvégi kínai statisztikát követően publikálták az eurózóna feldolgozóipari beszerzési menedzser indexet, mely az előző havihoz képest nem változott, júniusban 45,1 pont lett, kissé kedvezőbb az előzetes becslésben szereplő 44,8 pontnál.

Az irányadó nyugat-európai indexek a pénteki vágta után alacsonyabb fokozatba váltottak vissza, a FTSE 0,5 százalékos DAX 0,9 százalékos, a CAC40 1,7 százalékos emelkedést mutat.

Kép: A grafikon a közvetlenül a grafikonból való kereskedést lehetővé tévő Alfatrader Trading Station II grafikonrajzoló programjával készült.


Lemondott a Barclay's elnöke miután, a bank a LIBOR kamatlábak befolyásolásával komoly botrányba keveredett, a társaság papírjai 3,1 százalékos pluszban állnak a londoni tőzsdén.

A Linde AG árfolyama 3,1 százalékkal került lejjebb miután a társaság bejelentette, hogy megvásárolja a Lincare Holdings Inc. amerikai céget. A Linde 41,5 dollárt ajánlott részvényenként, ami 4,6 milliárd dolláros összértéket jelent a Lincare részvényeseinek.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!