A Fitch Ratings bejelentése, miszerint a Nagy-Britannia elvesztheti az AAA minősítését, megerősítette az euróval és az európai adósságválsággal kapcsolatos piaci félelmeket.

Így különösen – az eddigi tendenciáknak megfelelően – az európai exportőrcégek részvnyei estek, például a japán Canon 2,4 százalékkal, vagy a Honda 3,2 százalékkal.

Medehangulat uralkodik a piacon, az emberek el akarnak adni, mindenki a rossz adatokat keresi, a jókat pedig figyelmen kívül hagyja – mondta Prasad Patkar, a Platypus Asset Management elemzője.

A hongkongi Hang Seng 0,37 százalékkal, a tokiói Nikkei 225 1,04 százalékkal, a szöuli Kospi 0,26, a tajpeji TWSE pedig 1,12 százalékkal estek, a sanghaji kompozit index azonban 2,2 százalékot emelkedett.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!