Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A befektetők a hagyományosan defenzív papíroktól, így a távközlési és az élelmiszeripari részvényektől is szabadultak, ami "kissé nyugtalanító" - mondta Sebastien Henin, az Abu-Dzabi székhelyű The National Investor portfólió menedzsere.

A csökkenő olajárak tartósan nyomás alatt tartják az olajtermelő országok tőzsdéit, de vasárnap megrázkódtatta a piacokat, hogy a Fitch Ratings a Standard and Poor's példáját követve stabilról negatívra rontotta Szaúd-Arábia kül- és belföldi devizatörlesztési (IDR) kilátását.

A legnagyobb veszteséget Dubaj szenvedte el, ahol a vezető index 7 százalékkal esett. Az irányadó szaúdi mutató 6,9 százalékkal, augusztusban eddig 18 százalékkal csökkent, mintegy 75 milliárd dollár "égett el". Kuvait, Omán és Bahrein kivételével mindegyik tőzsde 5 százaléknál nagyobb mértékben esett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!