Kitart az IMF-hatás

Szerda reggel nyolc óra körül még az előző nap késő délutáni, 286 forint körüli szinten mozgott a forint az euróval szemben a bankközi devizapiacon.
NAPI, 2012. július 18. szerda, 08:15
Fotó: Napi.hu

Szerda reggel a forint az euróval szemben a keddi késő délutáni szint közelében járt, 286,10 forintot adtak egy euróért, a dollár 232,92, míg a svájci frank 238,31 forintot ért. Az eurót a tegnap délutáni 1,2230 dollár után szerda reggel 1,2282 dolláron váltották.

Kedden az IMF-tárgyalások hírére erősödött a magyar deviza az euróval szemben, amit devizapiaci kereskedők szerint kicsit túlreagált a forint. Emellett a külföldről érkező elbizonyatlanító hírek miatt az euró is jelentősen gyengült kedden, ami szintén éreztette hatását a forint árfolyamában.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK