Réczey Zoltán, a Buda-Cash elemzője azt mondta, hogy a múlt hét végét jellemző optimizmus kitarthat az Európai Központi Bank (EKB) monetáris politikájának lazításával kapcsolatos várakozások miatt. Az EKB csütörtökön ülésezik, és akár egy kamatdöntés is elképzelhető, bár többségi várakozás szerint erre most nem fog sor kerülni. Figyeli a piac azt is, hogy az EKB felújítja-e a kötvényvásárlási programot. A befektetők a FED-től is remélnek némi iránymutatást a szerdai kamatdöntés után arra vonatkozóan, hogy készen áll-e egy további ösztönző program indítására.

Móró Tamás, a Concorde Értékpapír vezető elemzője szerint hétfőn 1-1,5 százalékos erősödéssel nyithat a piac, majd a nemzetközi hírek által vezérelve alakul a Budapesti Értéktőzsdén a kereskedés. Kérdés, hogyan alakul a német központi bank és az Európai Központi Bank közötti vita, továbbá hétfőn a német és az amerikai pénzügy miniszterek közös sajtótájékoztatóján elhangzottak is hatással lehetnek a piacokra - mondta Móró Tamás.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!