Kitartott a jó hangulat a Wall Streeten

Emelkedéssel kezdték a mai kereskedést az amerikai részvénypiacok, a pozitív hangulat pedig kitartott a zárásig: az S&P 500 közel egy százalékos pluszban fejezte be a napot.
portfolio.hu, 2013. január 10. csütörtök, 22:40
Fotó: Napi.hu

A kereskedés végéig kitartott a pozitív hangulat a tengerentúli tőzsdéken, az indexek a napot kivétel nélkül emelkedéssel fejezték be: a Dow 0,6, az S&P 0,8, a Nasdaq pedig 0,5 százaléko erősödött.

Jó napjuk volt a nyersanyagoknak, az olaj 94 dollár közelébe kapaszkodott, amiben a dollár gyengülése nagy szerepet játszhatott. A zöldhasú az Európai Központi Bank kamatdöntését követően kezdett gyengülni.

Igazán fontos makroadatok ma nem érkeztek a tengerentúlról, egyedül egy munkaerőpiaci adat látott napvilágot, mely azonban rosszabb lett a vártnál.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK