A harminc vezető iparvállalat DJIA indexe 1,37, az S&P 500-as mutató 1,05, míg a technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója 0,45 százalékos emelkedéssel zárt szerdán.

A befektetők bizakodva várták az éjszakába nyúló euróövezeti csúcstalálkozót, amelyen körvonalazódhatnak az európai adósságválság rendezésének alapelvei.

A piac hangulatát befolyásoló makrogazdasági mutatók és a vállalati eredmények vegyesen alakultak: a vártnál lényegesen nagyobb mértékben nőtt az új építésű lakóingatlanok értékesítése szeptemberben, ugyanakkor csökkentek a tartós fogyasztási cikkek megrendelései ugyanebben a hónapban, bár a szakértők által vártnál valamivel szerényebben.

A nagyvállalatok közül az Amazon gyengült a kilátások romlása miatt, a Boeing viszont erősödött eredményvárakozásának javulására. A Ford Motor azért veszített értékéből, mert csökkent a profitja a harmadik negyedévben.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!