A Dow Jones Ipari Átlag 78 pont emelkedés után 10 403, az S&P 500-as index 11 pont pluszban, 1115 ponton búcsúzott, a Nasdaq Composite 35 ponttal magasabban, 2273 ponton zárt.

A kereskedés végig szűk sávban folyt, a záróárak körüli magasságot már a kereskedés első fél órájában elérték az indexek, innen kezdve mintha csíkot húztak volna azok napi grafikonján.

A nap sztárja az AIG volt, a biztosítási cég részvényei 4 százalékos emelkedéssel honorálták a Prudentiallal kötött ügyletet a cég ázsiai üzleteinek eladásáról (a vevő paprjai Londonban 12 százalékkal estek.)

A nap közben napvilágot látó makroadatok nem adtak eközben okot a kirobbanó optimizmusra, hiszen a februári feldolgozóipari ISM index rosszabb lett a vártnál, s a személyes jövedelmek alakulása sem a vártnak megfelelő lett.

Az emelkedés mégis átfogó volt, minden eső részvényre három emelkedő jutott, a forgalom viszont alacsony volt, ennél kevesebb részvény csak december utolsó napjaiban cserélt gazdát az amerikai piacon, de az két ünnep között megszokott jelenség.

A szektorok közül egyedül a banki papírok alindexe mutatott minimális csökkenést, a többi szektor pluszban zárt, a technológiai és a légitársaságok részvényei különösen jól szerepeltek.

A két vezető index ma még neki sem futott az elmúlt hetekben kiépült ellenállási szinteknek, amely a Dow-nál 10 430, az S&P 500-as indexben 1118-1120 pontnál húzódik.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!