Kitartott az emelkedés Európában

A Footsie és a CAC-40 1,1 százalékos, a DAX pedig 0,8 százalékos erősödéssel zárt pénteken, a befektetők egyelőre optimisták a legújabb válságpletykáknak köszönhetően.
NAPI, 2011. december 2. péntek, 19:01
Fotó: Napi.hu

Merkel német kancellár és Sarkozy francia elnök legújabb nyilatkozatai, valamint a legújabb IMF-spekulációk miatt még mindig nem következett be a sokak által várt korrekció az európai tőzsdéken, a főbb börzeindexek tovább emelkedtek.

Szokás szerint a bankrészvények reagáltak a legélesebben a hangulatra, a BNP Paribas például ismét 10 százalékot erősödött. A globális növekedéssel kapcsolatos várakozásokra érzékeny autógyártók is jelentős mértékben drágultak, a Renault 3, a Daimler pedig 1 százalékkal került feljebb. A ThyssenKrupp viszont jókora vesztesége miatt közel 7 százalékot zuhant, és a Deutsche Telekom is esett 3 százalékot az AT&T-vel kapcsolatos bizonytalanság miatt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK