Kitartott az optimizmus az amerikai piacokon

Az amerikai piac már szinte teljesen kiheverte a Brexit-szavazás utáni sokkot.
portfolio.hu, 2016. július 1. péntek, 23:24
Fotó: Reuters

Az összes részvényindex kedd óta folyamatosan emelkedett, ma is kitartott az optimizmus, bár a tőzsdeindexek visszaestek a nyitáshoz közeli állapothoz. A mai kereskedést az indexek pozitívan zárták, a Dow 0,1 százalékkal, az S&P 0,19 százalékkal, a Nasdaq pedig 0,41 százalékkal tudott emelkedni.

A Dow komponensei közül a Home Depot és a Nike ment a legjobban, a JP Morgan és a Chevron alulteljesítők voltak.

A nap nyertese egyértelműen az ezüst volt, 5,44 százalékos emelkedést mutatott az árfolyama az amerikai kereskedés lezártakor, 19,7 dollárt kellett adni egy unciáért - olvasható a Portfolio.hu-n.

Hétfőn zárva lesz a tőzsde nemzeti ünnep miatt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK