Az emelkedéshez visszafogott forgalom párosult, összesen 12,4 milliárd forint értékben cseréltek gazdát a részvények a pesti virtuális parketten.

A vezető papírok közül az OTP emelkedett a legdinamikusabban. A bankpapír még a zárás lekötése ellenére is 3,31 százalékkal erősödve 3554 forinton végzett, igaz, késő délután 3602 forinton is járt a jegyzés.

Az elmúlt időszak alulteljesítését követően acélos oldalát mutatta a Telekom is, amely a délutáni erős hajrának hála 2,3 százalékkal 528 forintra javított.

A kutatási megállapodást bejelentő Mol sem maradt le túlzottan, az olajpapírra 1,76 százalékkal a pénteki záróérték felett, 17 300 forinton születtek az utolsó kötések.

Lemaradónak bizonyult ellenben a Richter, amely a zárás óriási lekötése folytán 0,3 százalékkal 35 550 forinton végzett. Nem úgy szektortársa, az Egis, amelynek árfolyamát épp az ellenkező irányba rántották meg. A kisebbik gyógyszergyártó jegyzése így 7 százalékkal 18 895 forintra ugrott.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!