Kitartott az örömködés Budapesten

Bár a vasárnapi EU-s csúcsértekezletet követően kitartott a nap közbeni optimizmus a pesti parketten, zárásra azért kissé beöntötték a papírokat. A BUX így végül 17 766 ponton fejezte be a hétfőt, 1,97 százalékkal erősödve.
Józsa Bernát, 2011. október 24. hétfő, 17:19
Fotó: Napi.hu

Az emelkedéshez visszafogott forgalom párosult, összesen 12,4 milliárd forint értékben cseréltek gazdát a részvények a pesti virtuális parketten.

A vezető papírok közül az OTP emelkedett a legdinamikusabban. A bankpapír még a zárás lekötése ellenére is 3,31 százalékkal erősödve 3554 forinton végzett, igaz, késő délután 3602 forinton is járt a jegyzés.

Az elmúlt időszak alulteljesítését követően acélos oldalát mutatta a Telekom is, amely a délutáni erős hajrának hála 2,3 százalékkal 528 forintra javított.

A kutatási megállapodást bejelentő Mol sem maradt le túlzottan, az olajpapírra 1,76 százalékkal a pénteki záróérték felett, 17 300 forinton születtek az utolsó kötések.

Lemaradónak bizonyult ellenben a Richter, amely a zárás óriási lekötése folytán 0,3 százalékkal 35 550 forinton végzett. Nem úgy szektortársa, az Egis, amelynek árfolyamát épp az ellenkező irányba rántották meg. A kisebbik gyógyszergyártó jegyzése így 7 százalékkal 18 895 forintra ugrott.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

cartman55, 2011.10.24 17:31

otp árfolyama szeptember közepe óta 35%-os növekedés ért el még jó hogy válság van. mi lenne ha nem lenne válság mi lenne ha a svájci frank 160ft lenne?
adjatok a bankoknak pénzt!!!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html