Jelentős forgalom mellett 720 forintig ugrott a Rába részvények árfolyama a Budapesti Értéktőzsdén. A vételi oldalon három nagyobb szereplő is volt, a hezitáló papírt folyamatosan vásárolták, igazán nagy csomag nem cserélt gazdát. A gépipari társaság részvényei a többi papírtól eltérően nem igazán tudtak magukra találni eddig az általános tőzsdei hosszban, persze ez igaz szektortársaira is, amelyek áralakulása igencsak emlékeztet a Rábáéra.

A papír első komolyabb ellenállása 730 forint körül található, a mélypont óta ez a szinte már kétszer is megállította a papír emelkedését. Igazán erős ellenállással ezután csak 1000 forint magasságában találkozik az árfolyam, amely az elmúlt hónapokban kioldalazott hosszútávú csökkenő trendjéből. A céggel kapcsolatban új hír eddig nem látott napvilágot, kivéve a múlt héten bemutatott beruházási programot, amely szerint egy 2,5 milliárdos fejlesztés valósul meg a cégnél 500 millió forintos GOP támogatással. A forgalom eddig 211 ezer darabos.

Lefelé is mélyen vannak a papír támaszai, így vigyázat, veszélyes is lehet az emelkedés a későn érkezőknek.


Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!