Nagy dolgokat nem vár senki a mai kereskedési napra, mivel az amerikai esést törölte az ázsiai piacok kultúrált teljesítménye, vagyis az amerikai 2 százalékos mínusz nem fog nagy eladói hullámot okozni a pesti tőzsdén - vélekedett Nyári Zsolt a KBC Securities üzletkötője. Egyedi részvényeket tekintve az látható, hogy toporgás van Molban OTP-ben, kettejük között csak az a különbség, hogy az OTP-nél ezt erős napon belüli hullámok kísérik.

Technikai elemzők ezt beszűkülésnek hívják, ami után általában kitörés várható, azt viszont nem tudjuk merre.

Az OTP esetében a 2850-3030, a Molnál a 10100-10350 forint közötti ársáv elhagyására érdemes figyelni.

A Magyar Telekomtól ma pozitív reakciókat várok, miután tegnap komoly, egy százalékos esés volt a 3-5 éves hozamokban.

A Richter árfolyama technikailag kezd fölépülni, 30-ezerig elvárnám - fogalmazott Nyári. Az utóbbi három napban egyetlen egyszer voltak külföldi szereplők a magyar piacon. Ők okozták az OTP tegnapelőtti esését. De alapvetően helyi szereplők mozgatják z árakat - mondta az üzletkötő.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!