Intenzív emelkedéssel telt a délelőtt a BÉT-en, az OTP végre kitört 3630-3650-es ellenállása fölé, ám a bankpapír esetében sajnos lendületről továbbra sem lehet beszélni. Talán a mai sikertelen 12 hónapos dkj-aukció, illetve a leminősítési félelmek hoznak újabb és újabb eladókat, de valamivel egy óra után ismét 3650 alá nyomták vissza az árfolyamot. Ez persze még mindig gyönyörű a tegnapi 3440-es záráshoz képest. A Mol is erősödni tudott a tegnap késő délutáni öntőkör után, 17480 forinton áll, ami csaknem 700 forintos plusz. A BUX 600 pontos (3,5 százalékos) pluszban van és már csak néhány pont választja el a 18 ezres értéktől.

A jó hangulatban 500 forinttal 35800-ra drágultak a Richter-papírok, s a Magyar Telekom is folytatta menetelését, már 527 forintnál jár. Hiába erősödött az Egis rettentően sokat az elmúlt hetekben, ma ismét drágult, 18735 forinton vásárolják, vagyis lényegében 4000 forintot tudott följönni szinte korrekció nélkül.

A kisebbek közül a Synergon és a Plotinus tud jelentősebb emelkedést felmutatni.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!