A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 646,85 pontos, 1,81 százalékos emelkedéssel, 36 472,99 ponton zárt csütörtökön.

A nap elején vártnál is optimistább volt a hangulat a magyar tőzsdén, a BUX felülteljesítette az európai részvényindexeket, elsősorban az OTP és a Richter jó teljesítménye miatt - magyarázta Móró Tamás, a Concorde Értékpapír Zrt. vezető elemzője az MTI-nek.

Az OTP emelkedését segítették a régión belüli pénzügyi átcsoportosítások, a török piactól távolodó befektetők a bankpapír felé fordultak. Emellett kedvezően fogadta a piac a hírt, hogy a bank elnök-vezérigazgatójával, Csányi Sándorral szoros kapcsolatban álló szingapúri alap OTP-részvényeket vett - mondta a szakértő.

A Richter esetében a befektetők arra számítanak, hogy pozitív lesz az amerikai hatósági döntés a cég egyik készítményével kapcsolatban - mutatott rá a szakértő.

A pozitív részvénypiaci légkört. Hozzátette ugyanakkor azt is, hogy a vezető részvények közül a Mol és a Magyar Telekom árfolyama is csökkent - hangsúlyozta szintén Csillag Zsigmond, az OTP Treasury üzletkötője.

A Mol árfolyama 16 forinttal, 0,57 százalékkal 2800 forintra csökkent, 1,4 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 345 forinttal, 3,50 százalékkal 10 200 forintra erősödött, forgalmuk 7,8 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 1,50 forinttal, 0,37 százalékkal 401,50 forintra esett, forgalma 130,6 millió forint volt.

A Richter-papírok ára 170 forinttal, 3,28 százalékkal 5350 forintra nőtt, a részvények forgalma 2,8 milliárd forintot ért el.

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 3737,13 ponton zárt csütörtökön, ez 61,20 pontos, 1,66 százalékos emelkedés a szerdai záráshoz viszonyítva.

Az USA-ban is optimista volt a napkezdés.

A fotó forrása: Napi.hu/Szabó Dániel.

 

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!