Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A jó teljesítményben a vártnál jobb gazdasági adatok sora is szerepet játszott, miután a kínai PMI, a német munkanélküliség, illetve az ISM feldolgozóipari indexe is pozitív meglepetést okozott.

A vezető európai indexek közül így az FTSE-100 2,3, a DAX 1,5, míg a kissé lemaradó CAC-40 0,7 százalékos pluszban zárt. A Novartis 1,3, míg a Roche 1,7 százalékkal drágultak, miután a Societé Générale semlegesről felülsúlyozásra javította az európai gyógyszer-szektorra vonatkozó ajánlását.

A bank elemzői ezzel párhuzamosan felülsúlyozásról alulsúlyozásra minősítette le a telekom-szektor európai szereplőit, indoklásuk szerint ugyanis az iparág különösen megszenvedi majd a kontinens gazdaságainak lassuló növekedését, illetve a fiskális megszorítások mellett várható magasabb adóterheket. A France Telekom 1 százalékot esett a SocGen elemzésének kiadása után.

Jól teljesítettek ellenben a bányatársaságok és olajvállalatok, a Rio Tinto 6,4, a BHP Billiton 6,1, a BP 2,3 százalékkal emelkedett. Szintén az emelkedők élvonalát erősítették, a vártnál jobb decemberi német autóértékesítésekről szóló adatra a Daimler és a BMW közel 4, míg a Volkswagen 2,9 százalékkal emelkedett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!