Kitörő öröm az amerikai tőzsdén

Az ázsiai és az európai tőzsdék nyomdokain haladva jelentősen emelkedtek a vezető indexek New Yorkban hétfőn, egy nappal az amerikai elnökválasztás előtt.
MTI, 2016. november 7. hétfő, 23:01
Fotó: Reuters

Erősödéssel zártak hétfőn a New York-i értéktőzsde irányadó mutatói, a Dow Jones 2,08 százalékkal, az S&P 500-as mutató 2,22 százalékkal, míg a Nasdaq Composite 2,37 százalékkal emelkedett.

A befektetők megnyugodtak, miután az FBI igazgatója vasárnap közölte: nem javasol vádemelést a demokrata párti elnökjelölt ellen az email-ügyben, ez pedig erősen növelte Hillary Clinton győzelmi esélyeit. A legfrissebb közvélemény-kutatások szerint Clinton 3-6 százalékponttal vezet republikánus párti ellenfelével, Donald Trumppal szemben.

Az elnökválasztási bizonytalanságok miatt az előző kilenc napon át folyamatosan estek az amerikai részvényindexek, ami 35 éve nem fordult elő.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK