Kitörő öröm Ázsiában

Az EU-csúcs kapcsán érkező pozitív hírek és a short pozíciók stop szintjeinek az elérése heves emelkedést váltott ki az irányadó ázsiai piacokon, melyek szép emelkedéssel zárták a mai kereskedést. Az európai határidők közül a német DAX plusz 3 százalékos nyitást áraz.
portfolio.hu, 2011. október 27. csütörtök, 08:35
Fotó: Napi.hu

A vezető távol-keleti indexek közül a japán Nikkei 2, az ausztrál S&P ASX 200 2,5, a dél-koreai Kospi 1,5%-kal került feljebb, miközben a kínai Shanghai Composite jelenleg 0,4 százalékos emelkedésben áll.

A pozitív európai megegyezés mellett a ma reggeli ázsiai hangulatot segítette, hogy a japán jegybank a várakozásoknak megfelelően 5000 milliárd jennel (65,8 milliárd dollár) megemelte az eszközvásárlási programját, miközben az irányadó alapkamat maradt 0-0,1 százalék. A kiskereskedelmi forgalom szeptemberben 1,2 százalékkal esett az augusztusi 2,6 százalékos csökkenés után évesített alapon.

A Nikkei legnagyobb kapitalizációjú komponensei közül a pénzügyi szektor képviselői és pár exportőr mutatta a legnagyobb emelkedést. Várhatóan ez így lesz az európai kereskedésben is.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK