Kitört az optimizmus Budapesten

Nagyot emelkedett a BUX, az OTP részvényeit vásárolták leginkább.
Molnár Gergely, 2013. október 10. csütörtök, 17:32
Fotó: Napi.hu

Másfél százalékos emelkedéssel ünnepelte a magyar tőzsde, hogy közeledni látszanak az álláspontok az amerikai adósságplafonnal kapcsolatos vitában. Az index az általános nemzetközi hangulattal összhangban 18 679 pontra emelkedett.

A vezető részvények közül az OTP volt a húzóerő, 2,8 százalékkal drágulva 4320 forinton zárt, ami egyben napi csúcsot is jelentett. A Mol csak mérsékeltebben kapcsolódott be a vágtába, 1,25 százalékos emelkedéssel 15 385 forintig jutott.

Ismét nagyon jó napja volt a Richternek, óiási lendülettel 4150 forint fölé húzták a vásárlók, majd a zárószakaszban kissé lejjebb ereszkedett, de így is 1,75 százalékos pluszt könyvelhetett el. A Magyar Telekomnak viszont nem sikerült felzárkózni a többiekhez, a történelmi mélypontot jelentő 292 forinton fejezte be a napot.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK