Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az értékpapírpiacok hétfőn világszerte erőteljes emelkedő lendülettel nyugtázták a kereskedelmi konfliktus veszélyének elhárítását. Az Egyesült Államok és Kína a hét végén megegyezett abban, hogy kölcsönösen elállnak az importvámok megemelésétől és együttműködnek a kereskedelmi mérlegegyensúly helyreállításában - írja az MTI.

A megállapodás értelmében Kína több energiahordozót és mezőgazdasági cikket fog vásárolni az Egyesült Államok évi 335 milliárd dollár külkereskedelmi deficitjének a csökkenése érdekében.

New Yorkban a hétfői kereskedés kezdetén a DJIA-30 index 1,0 százalék, az S&P-500 index 0,7 százalék, a Nasdaq Composite index 0,8 százalék emelkedést mutatott.

A WTI nyersolaj ára 0,45 százalékkal hordónként 71,69 dollárra, a Brent nyersolajé 0,10 százalékkal 78,59 dollárra emelkedett. A Brent ára az elmúlt héten 80 dollár felett is állt. A világpiaci olajár egy hét alatt fél százalékkal emelkedett.

Az eurót 1,1775 dolláron jegyezték az amerikai kereskedés kezdetén, ami 0,03 százalékos erősödésnek felel meg. Nap közben 1,1716 dolláron is állt az árfolyam. A dollár egy hét alatt 1,30 százalékkal erősödött az euróval szemben. Legutóbb tavaly decemberben állt az euró hasonlóan alacsony árfolyamon a dollárral szemben.

Az arany ára 0,24 százalékkal unciánként 1288,20 dollárra csökkent.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!