Hatalmas lendülettel dolgozta le kétnapos hátrányát a magyar piac, az OTP 4999 forinton, 9,87 százalékos emelkedéssel zárt éves és napi csúcson. A bankpapír reggel réssel nyitott felfelé, azonban az első emelkedő hullámot az előző csúcs, a 4930 forintos szint megállította, s innen 4850 forintig korrigált a papír árfolyama. Az MNB kamatdöntés után szép lassan visszatértek a vevők, s az amerikai futures-ök is a rally amerikai folytatását vetítették előre, így a bankpapír piacán is egyre több vevő jelentkezett. A régióban egyébként nem az OTP volt az egyedüli remekelő bankpapír, a Raiffeisen International és az Erste Bécsben több, mint 6 százalékkal dárgult.

A Mol 14 400 forintra erősödött, ez szintén kitörés-gyanús megmozdulás, hiszen az olajrészvény a március eleji mélypont óta eddig legfeljebb 14 200 forintig tudott záróárát tekintve emelkedni. A Richter 39 195 forintra ugrott. Az Egis viszont csak 20 500 forintra kapaszkodott vissza, azonban ez is 3,54 százalékos drágulásnak felel meg.

A Magyar Telekom is éves csúcsára jutott, a távközlési papír közel 6 százalékkal, 756 forintig kapaszkodott.

A 40 milliárd forintos összforgalomból egyébként valamivel kevesebb, mint 30 milliárdnyit tettek ki az OTP-re született kötések, a Mol 4,3, a Richter részvények 3,2 milliárd forint értékben cseréltek gazdát.

Számos kisebb részvény is felkapaszkodott a nagyok által vezérelt emelkedés hátára, az FHB például 5,8 százalékkal drágult, a szintén éves csúcson, 965 forinton állt fél ötkor. A kisebbik bankpapír árfolyamában a 950 forint volt egy kisebb ellenállás. A gyorsjelentését hétvégén mefjelentető Fotex 5,8 százalékkal kapaszkodott feljebb, 442 forintig, a TVK 4 százalékot drágult, 2860 forintra.

A BUX index 1200 pont emelkedés után 19 417 ponton fejezte be a kereskedést.

Árfolyamok és grafikonok

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!