Ez elsősorban annak köszönhető, hogy az időszak során az első negyedévinál 34 százalékkal több, 10 783 járművet sikerült eladnia a cégnek. Az első hat hónapban értékesített autók darabszáma még így is kisebb mint egy évvel korábban, ám tekintve, hogy ezek drágább, illetve nagyobb haszonkulccsal értékesített eszközök voltak, a cég árbevétel szinten 6,5 százalékos javulásról számolhatott be. (Negyedéves szinten tíz százalék feletti a forgalomnövekedés). A társaság az április-júniusi időszak során már óvatos bővítésbe is kezdett, a válság kitörése óta most előszőr engedte emelkedni kiadásait, hogy ezzel támogassa az értékesítést. A döntés jónak bizonyult, ugyanis a 8,7 százalékos költségnövekedéshez 10,8 százalékos bevételnövekedés társult. A folyamatos hatékonyságjavító intézkedéseknek (a 15 legkedveltebb márkára szorították a kínálatot, a forgási sebességet 50 napról 30 napra csökkentették, a rosszul teljesítő telepeket bezárták, etc.) köszönhetően az eredményesség soha nem látott magasságba emelkedett, az üzemi eredményhányad 7,9 százalék lett. Az AAA Autó negyedéves - csak a folytatódó tevékenységet figyelembe vevő - adózott eredménye az egy évvel korábbi 340 ezer euróról 2,67 millió euróra emelkedett, a féléves profit pedig meghaladta a 3,6 millió eurót. A bizonytalan piaci helyzet és a láthatóan továbbra is visszafogott vásárlói kereslet miatt azonban a kereskedő továbbra is óvatos az éves kilátásokkal kapcsolatban, s - a jó második negyedéves adatok ellenére - nem emel várakozásán, mely szerint a tavalyival megegyező, vagy annál némileg kevesebb autó eladására számít az idén.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!