A szektortársak által megkezdett sormintát folytathatja pénteken a Mol Nyrt., amely a Világgazdaság elemzői konszenzusa szerint minden főbb soron igen erős második negyedéves eredményt jelenthet. A magyar olajvállalat nem csupán a pandémiától sújtott tavalyi teljesítményét szárnyalhatja túl, hanem az előző negyedévhez képest is számottevően javíthatott eredménymutatóin.

Az iparágban leginkább figyelt, újrabeszerzési árakkal becsült (CCS), tisztított EBITDA megközelíthette a 260 milliárd forintot, ez több mint duplája a 2020 azonos időszakénak, az idei első három hónapban mutatott teljesítményt pedig bő negyedével haladhatja meg.

A tisztított üzemi eredmény az egy évvel korábbi 3 milliárd forintról 139 milliárd forintig pattanhatott fel, a tavalyi több tízmilliárdos veszteség után pedig méretes, 122 milliárd forintos adózás utáni profittal zárhatta az időszakot a Mol.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!