Kiújultak a félelmek New Yorkban

Gyengültek a New York-i tőzsde irányadó indexei kedden, miközben a kőolaj világpiaci ára erős kilengéseket mutatott, ráadásul a vártnál gyengébb kínai külkereskedelmi adatok miatt erősödtek a világgazdasági növekedés lassulásával kapcsolatos aggodalmak.
MTI-Eco, 2015. december 8. kedd, 23:01
Fotó: Napi.hu

A 30 vezető iparvállalat Dow Jones indexe 159,57 ponttal, 0,9 százalékkal 17 570,94 pontra csökkent.

Az S&P 500-as mutató 13,32 pontot, 0,64 százalékot csökkent, és 2063,75 ponton fejezte be a napot.

A technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója 3,57 pontot, 0,07 százalékot gyengült, és 5098,24 ponton zárt.

Miközben az olajárak zuhanása és a kedvezőtlen kínai makroadat elkedvetlenítette a befektetőket, az elemzők többsége továbbra is úgy gondolja, hogy az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve (Fed) nyíltpiaci bizottsága jövő heti ülésén a kamatemelés mellett dönt.

A határidős jegyzések alapján a piacok 80 százalékosra becsülik annak esélyét, hogy a Federal Reserve decemberben elkezdi emelni a kamatokat.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK