Kiütötte a Magyar Telekom a budapesti tőzsdét

Mélyrepülésben a Budapesti Értéktőzsde, azon belül is a Magyar Telekom.
Napi.hu, 2014. október 22. szerda, 09:27

Alig 20 perccel a kereskedés megnyitása után 0,4 százalékos mínuszban állt a BUX, az esés főképp az internetadó okozta sokkban szenvedő Magyar Telekom - amelynek egyes szakértők szerint 10 milliárd forintjába kerülhet az új adó - számlájára írható, amely 2,9 százalékos mínuszban állt ekkor. Nem megy túl jól a Molnak sem, amely 0,8 százalékos bukott, miközben a Richter stagnált, az OTP pedig 0,25 százalékot erősödött.

A forgalmat tekintve a Magyar Telekom vezet 174 millióval, az OTP a második 101 millióval, míg a képzeletbeli dobogóra a Richer fért még fel 15 millióval.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

620829, 2014.10.22 10:12

A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html