Délelőtt tovább folytatódott a forint gyengülése a vezető devizákkal szemben. A reggel még alig valamivel 315 forint feletti szintről háromnegyed tizenegyre 316,4 forintig ugrott meg a közös deviza jegyzése.

A régiós devizák közül egyelőre élen jár a forint gyengülésben, a tegnap esti árfolyamhoz képest jelenleg fél százalékkal gyengébb a hazai fizetőeszköz az euróval szemben. Ehhez mérhető gyengülést egyelőre a régiós devizák közül a zloty mutat, a lengyel fizetőeszköz 0,4 százalékot veszített értékéből az euróval szemben. A cseh korona 0,15 százalékkal gyengült, a román lej mozgása nem haladja meg a 0,1 százalékot.

A feltörekvő piaci devizák közül a török líra is rosszul szerepel, euróval szemben 0,68 százalékkal értékelődött le, a dél-afrikai rand is hasonló mértékű gyengülést mutat.

EUR/HUF napos
Kép: Alfatrader

 

Bár a forint gyengülése - egyelőre egyedi hírek híján és a többi feltörekvő gyengesége láttán - nemzetközi indíttatású lehet, azonban a most átugrott szintnek technikai jelentősége van. Mivel augusztus eleje óta sávozik az euró forint jegyzése, s ez most egy sávból való kitörésnek tűnik, ha nem sikerül estig visszaerősödnie a kurzusnak, az további gyengülést vetíthet előre, amelynek célja a 320 forint körüli zóna lehet.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!