AUDUSD

Lejtőre került az ausztrál dollár az elmúlt hét második felében. Szerdán a Nemzetközi Valutalap az Aussie 10%-os túlértékeltségére vonatkozó állásfoglalása után csütörtökön az ausztrál jegybankelnök lebegtette meg a közvetlen devizapiaci intervenció lehetőségét, amelyre a szigetország fizetőeszköze jelentős csökkenéssel reagált.

A grafikonon kirajzolódó fej-váll formáció nyakvonalának letörését követően a kurzus tovább esett a pénteki kereskedés folyamán. Az elmúlt napok szakadását követően nem kizárt egy pozitív korrekció lehetősége: így míg a 0,93-as szint fontos ellenállásként funkcionál, azonban kérdéses, hogy az ausztrál jegybank szóbeli eltökéltsége után valóban él-e majd az unortodox lazítás (pl. a meglebegtetett intervenció lehetőségével). Lefelé mindemellett első körben a 0,9035-0,9000-es zóna állhatna az esetleges csökkenés útjába, míg a 0,89-es szint továbbra is kiemelt támaszként funkcionál.

AUDUSD
Kép: Admiral Markets

FtseMib

A nyári hónapok masszív emelkedését követően oldalazik az olasz börze: az FtseMib indexe egyelőre beszorulni látszik a 21-, és az 50-napos mozgóátlagok közé, bár az emelkedő trendvonal tesztelésére egyelőre még nem került sor. Amennyiben sikerülne ismét a 21-napos mozgó fölé kapaszkodnia az olasz börzének, 19 120 felett az októberi, 19 499-es lokális csúcs jelenthet kiemelt ellenállást; míg az 50-napos mozgóátlag törése esetén a 18 645-ös támasz-, majd az emelkedő trendvonal kerülhetne a piaci fókusz középpontjába.

FtseMib
Kép: Admiral Markets

USDJPY

Az elmúlt hét második felében közel féléves mélypontra gyengült a jen a dollárral szemben, miután a japán jegybankelnök pénteki, parlamenti meghallgatásán tagadta, hogy a japán jen túlságosan is gyenge volna, míg Haruhiko Kuroda ismét kiemelte, hogy a Bank of Japan kész bármit megtenni a kitűzött inflációs cél teljesítése érdekében: a nyilatkozat hatására ismét előtérbe kerültek a japán jegybank eszközvásárlási műveleteinek lehetséges kiterjesztésével kapcsolatos piaci várakozások.

A szimmetrikus háromszög alakzatból felfelé kilépve, majd a 100,60-as ellenállás leküzdését követően egészen 101,70-ig emelkedett az USDJPY jegyzése hétfőn délelőtt: a továbbiakban a következő kiemelt ellenállást a 103,75-ös, májusi lokális csúcs jelenethetné, míg a 100,60-as szint immár támaszként funkcionál.

USDJPY
Kép: Admiral Markets

AUDUSD, FtseMib, USDJPY - technikai elemzés 2013.11.25.
A technikai elemzés teljes szövege az alábbi linkre kattintva érhető el.

Ha devizapárokkal kereskedne vagy további kérdése van;  a jobb oldali mező kitöltését követően, a feliratkozásra kattintva munkatársaink felveszik önnel a kapcsolatot.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!