Eseménytelen napon van túl a forint, mivel mind az amerikai, mind az angol piacok zárva voltak hétfőn - mondta a Napi Gazdaság érdeklődésére Kolba Miklós, az ING devizapiaci üzletágának vezetője. Ennek megfelelően nem mozgott az árfolyam, amíg a nap elején 289,59 forinton jegyezték eurót, addig délután fél ötkor 289,2-ön. Egy dollárért ekkor 223,5, egy fontért 337,6, egy svájci frankért 232,1, míg a japán jenért 2,2124 forintot kértek.

A következő napokra már nagyobb mozgást vár a szakember, hiszen várhatóan pozitív döntés születik a Magyarországot érintő uniós túlzottdeficit-eljárásról, ez pedig akár 2-3 forinttal is erősítheti az árfolyamot. A hazai fizetőeszköz mellett szól az alapvetően jó nemzetközi hangulat is, ami annak köszönhető Kolba szerint, hogy hetek óta csönd van azokban az országokban, amelyek korábban a problémákat okozták.

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!