Kivárás a BÉT-en, erősen kezdett a CIG

Egyelőre a nemzetközi hangulatnak megfelelően kivárás van amagyar tőzsdén is hétfőn.
NAPI, 2010. november 8. hétfő, 11:54
Fotó:

Nem változott jelentős mértékben a BUX index hétfő délelőtt, a nap eleji kis pluszból enyhe mínuszba fordult ugyanakkor a mutató. A vezető index értéke 12 óra előtt kicsivel 23 159 pont volt, ami 0,2 százalékos mínuszt jelentett.

A vezető részvények közül a Richter és a Magyar Telekom gyengélkedik, a gyógyszergyártó a céláremelése ellenére 46 450 forintra csúszott vissza. Az OTP 0,5 százalékkal 5769 forintra csúszott le. Nem sokat emelt a Mol célárfolyamán az újabb sikeres fúrás eredménye, a részvény 0,2 százalékkal 20 500 forintra emelkedett. A Magyar Telekom 0,7 százalékkal 599 forintra emelkedett. A forgalom ugyanakkor nagyon alacsony a legtöbbet elérő OTP esetében sem érte el az 1 milliárd forintot.

A hétfőn tőzsdére lépő CIG viszont az újoncokhoz képest erős forgalommal kezdett. A délben már több mint 200 millió forintos kötés érték felett járó részvény , az ötödik volt ebben a rangsorban. az ára dél körül 890 forint volt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK