Kivárás a forintpiacon

A Monetáris Tanács hétfői ülése előtt pénteken a kivárás jellemezte a forintpiacot. A forint hajszálnyi gyengülést produkált a bankközin.
NAPI Online, 2003. február 21. péntek, 17:26
Fotó:

A kamatok lényegében minden lejáraton változatlanok maradtak, ami nem is csoda, hiszen a befektetők többsége továbbra is az overnight kamat 100 bázispontos emelésére és a kéthetes jegybanki betét 100 milliárd forintos limitjének megduplázására számít. A piaci pletykákat csak erősítette, hogy László Csaba pénzügyminiszter pénteken úgy nyilatkozott, mielőbb szükség lenne arra, hogy a januári spekulációs roham idején az országba érkezett pénzt lekössék vagy kivigyék az országból. Erre szerinte az lehetne a megoldás, ha a jelenlegi alacsony, 3,5 százalékos overnight kamatok visszatérnének a megfelelő szintre.

A devizapiacon továbbra is szűk sávban mozognak az árfolyamok. A forint jegyzése 10,76 százalékon zárt, ami 0,03 százalékpontos gyengülést jelent, míg napközben 10,70 és 10,85 százalék között mozgott az árfolyam. Az euróval délután 246,30/45 forinton, míg a dollárral 227,40/60 forinton kereskedtek.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK