Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Érdekes volt viszont, hogy míg a főbb európai piacok eséssel indították a napot, addig a magyar tőzsdepluszban indult gyorsan elérve 17 550 pontos napi maximumát. Innen a magyar piac lefelé csorgott szemben a vezető európai börzékkel amelyek inkább felfelé kapaszkodtak. A BUX végül kisebb hezitálással 0,4 százalékkal 17 394 pontra esett vissza, ami mintegy 40 ponttal volt a napi mélypontja felett. Az árfolyamok szempontjából igazi piacbefolyásoló hír nem érkezett, egyedül a Molt keverték ismét egy lobbyzás gyanús ügybe, de ez valószínűléeg nem nagyon hat az árfolyamra, inkább az olaj árának alakulását figyelik a befektetők. A Mol értéke 0,6 százalékkal 16 600 forintra csökkent, úgy, hogy a részvény árfolyammozgása gyakorlatilag lekövette a BUX indexét.

Emelkedéssel egyedül az OTP próbálkozott meg, a 3600 forint feletti szinteket tesztelgette ugyanis a bankrészvény árfolyama. Végül a nap végén e szint fölött zárt 6 forinttal a részvény, ami 0,9 százalékos növekedést jelentett egy nap alatt. Ezzel ellentétben a Richter jó nagyot 1,7 százalékot esett vissza, úgy, hogy nem jelent ezzel a céggel kapcsolatban sem semmilyen hír. Úgy látszik a likviditása csökkent le nagyon a részvénynek, igaz a teljes piac forgalma sem volt túl nagy. Az OTP-é például alig haladta meg a 4 milliárd forintot, míg a Richteré 263 millió volt. A vevők hiánya miatt végül 36 480 forinton zárt a részvény.

A Magyar Telekom 0,5 százalékkal 440 forintra csökkent. Újra jelentősebb áresés volt az E-Star részvényeinél annak ellenére, hogy további rossz hírekkel nem borozolta a kedélyeket a cég. Ennek ellenére árfolyama 5,3 százalékkal 1193 forintra csökkent.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!