Kivárás volt a forintpiacon

Nagyon szűk sávban mozgott a forint az euróval szemben hétfőn, miután érdemi hírek nem érkeztek, amelyek megmozgathatták volna a piacot.
NAPI, 2010. november 15. hétfő, 16:36
Fotó:

A kereskedés nagy részében 276 forint és 277 forint között forgott a magyar deviza az euróval szemben, ami kisebb gyengülést jelentett a 275 forint reggeli szintekről. Ugyanakkor nagy elmozdulás nem volt, és a forgalom is mérsékelt volt a hét első napján - mondta el a Napi Gazdaságnak, Karsai Péter, a Commerzbank elemzője. Az oldalazás annak tudható be, hogy érdemi hír nem volt ami befolyásolta volna a piacot, és mivel ez szerdáig nem is várható nagyon nehéz megmondnai, hogy merre mozoghat a forint. Karsai szerint most elsősorban a költségvetésről szóló váratlan hírek mozdíthatják el könnyen a forintot. A külföldi makroadatok csak ezután jönnek, de szerdáig ez utóbbi esetben komolyabb piacbefolyásoló hír nem várható.
A nemzetközi devizapárok sem mozogtak sokat. Az euró/dollár keresztárfolyam 1,36 és 1,37 között sávozott, így a dollár forinttal szembeni értékében sem volt nagy változás. A dollár délután 202,70 forintot ért. A svájci frank az euróval szemben is stabil maradt, így egy frankért 206,10 forintot kellett fizetni a banközzi devizapiacon.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK