A vezető részvények közül elsősorban a Mol teljesített jól kedden. A jelenlegi árszintek mellett a nagyobb papírok között az elemzők kedvenc részvényének számító papír, vélhetően az olaj árának a száguldásának betudhatón emelkedett a nap végére 1,7 százalékot, ami 17 600 forintos árat takart. Ez azt jelentette, hogy az uniós csúcs előtt nem sikerült azonban a részvénynek igazi emelkedő pályára állnia. Ugyanez igaz az OTP-re is. A bankrészvény is gyakorlatilag az emelkedő trendjének küszöbén toporgott, és végül e részvény sem ért el igazi áttörést. A bankpapír ugyan napközben 3620 forinton is megfordult végül azonban 3560 forinton 0,2 százalékos pluszban fejezte be a napot. A forgalom e két részvény esetében közepes volt, az OTP-nél éppen nem érte le a 10 milliárd forintot, míg a Molnál valamivel meghaladta a 4,6 milliárdot.

A nagyobb részvények közül jól szerepelt még a Richter is. A gyógyszergyártó részvénye 1,2 százalékkal 35 980 forintra drágult. Jelentősen visszahúzta viszont a BUX-ot a Magyar Telekom, amely valamivel több mint 2 százalékkal 517 forintra csúszott le az árfolyam.

A BUX így összességében 0,4 százalékkal 17 838 ponton zárta az uniós csúcs előtti napot. Érdekes módon a decemberi határidős lejárat pesszimizmust tükröz, hiszen az index értéke ebben az esetben 1,3 százalékkal 17 800 pontra csúszott vissza, ami azt jelenti, hogy minimálisra szűkűlt a különbség a promt és a decmberi határidő között.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!